Followers

Monday, July 23, 2018

Perut Buncit? Bengkak Susu? Apa Penyelesaiannya?



Teringat dulu-dulu yang Uni sendiri pun ada ambil Lecithin ni tau. Mula ambil sebab fefeeling nak slim walaupun masih menyusukan anak pada masa tu. Rasa badan tu dah ok tapi macam buncit kat perut.


Lepas ambil Lecithin ni, memang terasa perubahannya. Walaupun menyusukan anak, badan tetap maintain slim pastu no more perut buncit sampai orang lain ingat "eh, awak pregnant lagi ke?" .


Pastu dulu masa tengah pantang lagi kot, Uni ada masalah bengkak susu. Miss b bengkak dan sakit sangat, rasa full tapi bila pam, susu macam tak keluar. Macam stuck. Cuba urut, tuam dan buat kaedah marmet, tapi rasa lagi terseksa jiwa dan raga.


Penyelesaiannya, Uni ambil Lecithin. Slowly, masalah bengkak tu makin surut dan susu keluar lancar selancarnya. Lega sungguh hatiku. :) :) :)


Thank you Lecithin sebab bantu selesaikan masalah perut buncit dan masalah bengkak susu Uni, atas izin Allah jua pastinya.


Jom kita tengok apa lagi fungsi Lecithin.




Fungsi Lecithin* :


1) Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. Ini kerana Lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.


2) Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, Lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.


3) Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.


4) Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.


5) Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. Sebab itu Lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti Alzheimer Disease. Lecithin adalah makanan otak dan saraf.


6) Lecithin dapat membantu masalah insomnia. Ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.


7) Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru-paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.


8) Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).


9) Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita. 


10) Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.


Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Lecithin dan buat pembelian, boleh hubungi Uni seperti detail yang tertera di bawah :)



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Superb Vitamin For Life :)