Followers

Sunday, July 29, 2018

Vitalea - Supplement Paling Asas


Hari tu Uni nak beli susu anak, kebetulan dah dekat-dekat area Taman Daya, so plan nak singgah kat satu kedai sensei (betul ke ejaan ni). Kedai tu memang jual herba Cina, susu dan pampers budak sekali.


Sampai je kat kedai tu, Uni rasa pelik, eh mana pegi kedai ni, dah tukar tempat ker. Rasanya memang Uni tak salah kedai, memang yakin memang pasti itulah kedainya.


Tapinya, kedai tu dah bertukar almost full kepada herba Cina, jenguk dari luar macam tak nampak dah jual susu dan pampers, selalunya dia ade letak display so dari luar memang nampak jelas barangan yang dijual.


Uni tak masuk dalam kedai tu, jenguk jer dari luar tapi rasa macam woahhhhh gempak betul kedai ni. Segala macam jenis herba dan tak tau ape lagi ada jual kat dalam.


Perubatan herba ni salah satu amalan orang Cina untuk membantu menjaga kesihatan tubuh badan. Masa Uni kerja dulu, colleagues semua kebanyakannya Chinese yang makan segala macam jenis herbs. Siap masuk dalam makanan dan ade yang dijadikan minuman. Memang rajin amalkan setiap hari.


Kalau nak bergantung kepada pemakanan seharian sahaja untuk menjaga kesihatan tubuh badan, rasanya kita pun tau sejauh mana "sihatnya" makanan yang kita makan, kan? Jadi inilah kepentingan pemakanan tambahan contohnya seperti vitamin / jamu / herba sebagai salah satu cara untuk kita menjaga kesihatan masing-masing.


Kalau makan nasi berlauk di kedai, kita pun tak pasti lauk yang dimasak tu lauk baru ataupun yang dah dipanaskan berkali-kali. Kalau masak di rumah pun, kita still guna garam, gula, perasa, sos itu ini untuk beri rasa sedap. Memang tak boleh lari dari hakikat ni.


Ada pula yang jenis tak makan sayur, memilih sayur. Ataupun makan sayur tapi sayur tu dah dimasak dengan suhu yang tinggi sampai habis musnah semua nutrien kat dalam sayur. Jadi sayur macamana yang kita makan sebenarnya.


Sebab tu lah pentingnya mengambil makanan tambahan / supplement untuk memenuhi keperluan nutrisi kita sehari-hari. Nak beli buah pun, bukannya murah harganya. Boleh tahan juga.


Oh ye, nak beli buah pun kena pandai pilih. Sekarang buah pun dah ada yang diubahsuai secara genetik (gmo). Biar cepat masak, cepat besar, kulit buah cantik mulus supaya mata customer tertarik (eye catching) dan terus beli.


Kalau nak mula dengan supplement yang paling asas, boleh ambil VITALEA dulu. Vitalea ini multivitamin yang lengkap dengan nutrisi harian yang diekstrak daripada sayuran dan buah.


Pantas larut dalam air dan dalam tubuh manusia (dengan teknologi Explo-Tab), jadi bila ambil Vitalea, memang kita dapat rasa keberkesanannya dengan cepat. Badan jadi lebih cergas dan bertenaga!





Sebotol Vitalea ada 120 biji, tahan untuk 2 bulan. Memang best!


Senang jer kalau nak order Vitalea ni, boleh terus wasap Uni ya :)



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)


|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Superb Vitamin For Life :)