Followers

Monday, August 7, 2017

Vitamin C Kesukaanku!


Kurangkan gula dalam minuman
Lebihkan vitamin dalam senyuman, boleh? 😁


pagi ni Uni nak share tentang Vitamin C
Uni ada masalah alah pada habuk dan cuaca sejuk pagi / aircond
kalau bangun pagi, rumah yang senyap tu boleh jadi meriah bak festival sebab Uni bersin non-stop
haaa meriah tak meriah tu, Uni yang seksa tau
penat bersin, berair hidung, sakit hidung, mata merah berair
berhelai-helai tisu memang tak lepas kat tangan
tisu kotak ialah benda wajib yang mesti ada dengan Uni
can u imagine?


Uni takde resdung (sinusitis) tapi Uni ada rhinitis dan puncanya ialah yang Uni cakap tadi
cara nak atasi - elakkan pada punca yang menyebabkan Uni bersin non stop



yang bab habuk tu okeylah. hasben bantu bersihkan mana-mana bahagian rumah / perabot yang berhabuk
tapi bab sejuk pagi / aircond, acaner nak buat?


so Uni start makan vitamin C shaklee tahun 2013. masa berpantang lepas lahirkan Aimi. tak fokus pun untuk kurangkan rhinitis ni sebenarnya, tapi lebih kepada nak kuatkan sistem imun badan





then Uni realize dalam tempoh 6 bulan ke setahun lepas ambil vitamin C ni, pagi-pagi rumah dah tak meriah dah dengan bersin Uni (hahaha..) sampai hasben cakap "macam dah lama tak dengar bersin pagi-pagi"


dan alhamdulillah sekarang Uni dapat menikmati indahnya waktu pagi tanpa berair hidung, sakit hidung dan mata merah berair. bila bersihkan rumah dan kalau ada habuk, pun tak terus bersin dah. so boleh cepat-cepat setelkan kerja.


cuma bab aircond, Uni rasa Uni memang lebih suka tanpa aircond. sebab kat rumah Uni memang takde aircond. tidur dengan kipas buka suis 1 dan berselimut pun ok sangat dah bagi Uni. tidur pun rasa aman damai bahagia jer. calm and peaceful. ini bab tidurlah... kalau nak pergi makan kat restoran atau pergi bercuti kat hotel, tetap perlu aircond tapi temperature tu takyahlah low sangat... hehehe..


so apa yang bestnya Vitamin C Shaklee :
✅ membantu meningkatkan sistem imun
✅ membantu mencegah demam dan selsema dan mempercepatkan pemulihan sekiranya demam dan selsema
✅ merangsang pembentukan kolagen untuk kulit yang lebih anjal (kurang berkedut)
✅ mencantikkan dan mencerahkan kulit


1 botol VitaminC tahan untuk 3-6 bulan bergantung kepada cara pengambilan.




alhamdulillah sekarang ni Vitamin C antara vitamin yang Uni mesti ambil setiap hari sebab ia dah selesaikan masalah Uni :)


jomlah cuba sebotol dua, boleh pesan dengan Uni, details ada kat bawah ye :)


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Superb Vitamin For Life :)