Followers

Tuesday, August 15, 2017

Kalau Rasa Susah, Jangan Merungut


"kalau rasa susah, jangan merungut
Allah ada something big untuk masa depan kita
kena yakin dan percaya setiap usaha bukanlah sia-sia"
~words from someone whom I cannot tag her here, but she is in my friendlist~


beberapa bulan lepas Uni berdepan dengan satu situasi yang buat fikiran agak kusut
Uni tahu Uni kena cari jalan keluar dan Uni tahu Uni memang kena cari seseorang yang boleh tolong tunjuk dan guide Uni how to solve this problem
sebab Uni dah stuck dalam problem ni quite some time juga..huhu..


Hari-hari Uni berdoa pada Allah mohon ditunjukkan jalan keluar dan ditemukan dengan orang yang boleh bantu Uni dan TUNJUK CARA macamana nak selesaikan masalah yang dihadapi


mula-mula tu tak rasa apa-apa.. tapi lama kelamaan dalam hati ni terdetik nama dia dan memang nama dia sahaja.. (Uni ada baca blog dia tapi setakat blog saja. memang tak tahu fb / ig / page nya)


tapi dia tak guna nama betul (di blog nama samaran)
jadi Uni cuba search di fb guna nama samaran tu akhirnya jumpa juga!!
Uni terus baca semua post-post di fb dia
dan dapat rasa dalam hati ini "she is the one. Allah shows this person to me despite of so many people out there"


Uni beranikan diri pm dia
masa tu berharap sangat dia reply secepat mungkin
tapi tunggu punya tunggu, takde reply


Uni taknak stop sampai situ saja
Uni tahu Uni mesti usaha sampai dapat sampai jadi
Uni beranikan diri wassap dia
dan bila dia reply, Uni rasa bersyukur, happy, excited sampai bergenang air mata... I just don't know why... mungkin kerana terlalu mengharapkan pertolongan dan perlu bantuan segera..


dan kini masuk 5 bulan usia perkenalan dan dia sudah banyak memperbetulkan direction Uni malah mencurahkan ilmu, menunjuk ajar, menginspirasikan dan macam-macam lagi tanpa jemu
dan setiap apa yang dia kongsikan dan tunjuk ajar ialah apa yang Uni mohon dalam doa pada Allah s.w.t. sebelum ini
subhanallah...


Uni pegang kata-kata dia
"rezeki kita memang dah ada. Yang penting teruskan usaha dan kena selalu bersyukur dalam kehidupan ini. Susah ke senang ke, kena selalu bersyukur sebab kita merancang tetapi perancangan Allah itu maha hebat, lebih tepat dan lebih sesuai dengan kesanggupan kita sebenarnya"


wallahualam. semoga perkongsian ini ada manfaatnya dan semoga Allah permudahkan semua urusan kita yang dalam kesukaran dan sangat memerlukan pertolongan daripada Allah s.w.t. Berdoalah, mohonlah sungguh-sungguh, Allah pasti tunjuk jalan keluar.


#matamasukhabuk
#tiadasesuatuyangsiasia
#whentheresawilltheresaway


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************

Pengedar Shaklee Anda :)
|| Siti Munirah ||
Whatsapp : 018-7669798
COD : Bandar Seri Alam, Taman Rinting & Pasir Gudang, Johor
POS : Seluruh Malaysia

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Superb Vitamin For Life :)