Followers

Monday, July 10, 2017

Berani Mencuba!


Kredit : Carian Google


Botok-botok


Uni first time dengar nama ni masa kerja dulu. tak taulah nama sebenarnya botok sahaja ataupun botok-botok


Alkisahnya masa tu kawan ofis open order botok-botok ni. Mak mertua dia yang buat so berduyunlah kawan-kawan lain semua order


Uni pulak, taktau nak order ke tak.
Nak order, tapi tak pernah makan.
Nak order, tapi takut tak sedap nanti takleh nak makan end up buang.


Tapi kawan ofis Uni tu betul-betul yakinkan Uni cakap ini gerenti sedap punye. Uni cakap, ini first time Uni nak makan. So kalau tak sedap, maka ini akan jadi kenangan yang takkan dapat dilupakan sampai bila-bila.. hahaha..


So Uni pun order lah satu. Lupa dah ikan ape


Bila dah dapat, Uni tenung jer botok-botok tu. Camni ke rupa dia. serius... rasa macam tak tertelan. But since dah beli, trylah dulu. duduk berdua dengan hasben kat meja makan. Cakap kat dia, kalau Uni tak habiskan, dia mesti habiskan, asalkan jangan buang camtu jer. Hasben Uni okey je, dia memang makan botok-botok pun.


So Uni trylah sikit... ehh.. sedap..
Try sikit dengan nasi... ehh... sedapnyeee...
So Uni teruslah makan dengan bersemangatnya, last-last hasben makan ciput jer.. hahaha...


Apa yang Uni nak terangkan di sini, samalah juga dengan bisnes, rasa takut tu memang takleh dielakkan. takut nak cuba, takut rugi, takut tak jadi, takut takde orang order dan segala macam jenis spesies takut lagi.


Tapi, kita mesti berani mencuba. Mula-mula memang akan fikir macam-macam tapi lama-lama kita akan seronok dengan hasilnya :) :)





* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

***********************************************************************
Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Superb Vitamin For Life :)