Followers

Friday, August 24, 2018

Testimoni ESP Membantu Menyokong Para Ibu Menyusukan Anak


TESTIMONI 1 - ESP Produk Pertama Shaklee Yang Dicuba Dan Terus Jatuh Cinta


"ESP adalah produk pertama Shaklee yang saya cuba. 
Saya ambil masa berpantang Danish. 
Minum macam tu je memang tak lalu. 
Saya campurkan dengan Nestum 3 in 1. 
tak pun kekadang minum ngan air jus Twister. 
Memang sedap. 
Apa yang saya rasa pas ambil Shaklee memang lain dari yang lain. 
Badan lebih bertenaga dan susu badan.
Alhamdulillah banyak dan pekat. Suka sangat. 
Paling best Strechmark hilang tau. 
Kulit Danish juga putih, gebu dan cantik. 
Ramai yang tegur dan dengan rendah hati saya kata ini baby Shaklee sebab Mama dia ambil suplemen Shaklee dan dia menyusu badan".




TESTIMONI 2 - ESP Jadi Milkbooster, Bonus Ibu Dapat Kulit Cantik



"Saya mula kenal ESP masa berpantang anak kedua Apr 2011.. 
mula2 tu tekak mmg takleh nak terima sgt rasa esp ni..
tapi sebab kan nak banyak susu punya pasal saya gagahkan jugak…
ya allah syukur sgt sebab dah jumpa my milk booster (tears…sobss)..
masa tu otak sy tak penah pun terpk nak tahu apa lagi kelebihan esp ni (punyalah desprate nak cari milk booster)..
yg sy tahu dia membantu menambahkan susu bdn..
lepas habis pantang 2 bulan mula lah bekerja..
masa tu walaupun sy bekerja 5 hari lepas tu weekend busy dgn part time class lagi tapi sy pelik sebab badan sy sentiasa bertenaga..
kulit pulak jadi lebih cantik sbb masa mengandung kulit jadi kusam..
pastu stretch mark pun makin pudar..
jerawat takde dah..
parut2 jerawat makin pudar, 
rambut dah tak gugur dan tumit kaki pun dah tak kasar..
memang best esp ni..
saya pernah buat eksperimen seminggu tak amek esp..
saja lah nak tgk apa jadi..
yg sy nampak kulit macam tak sihat dan berseri, tumit kaki jadi kasar balik..
so memang terbukti esp ni best..sebab dia jaga sel..
bila sel sihat maka sihat lah bdn kita..
kalau time puasa esp ni memang superb..
tak terasa lapar sampai ke waktu berbuka..
sebab itu saya sgt sukakan esp..
my no.1 supplemen".




TESTIMONI 3 - Tak Rugi Cuba ESP, Banyak Bonus Dapat



"Mula2 cuba ESP masa menyusukan anak kedua….
memang puas hati susu banyak dan badan tak letih sangat…
Anak pertama dulu menyusu badan sampai 3 bulan ja pas tu terpaksa campur dengan susu botol sebab susu badan kurang….
sejak mengamalkan ESP dapat menyusu anak kedua sampai sekarang umur dah 2 tahun 3 bulan….
bukan dia sahaja menyusu anak bongsu pun menyusu sepenuhnya jugak…..
waktu pregnant anak bongsu pun, susu banyak lagi untuk kakak dia….
Dengan amalkan ESP sekarang tak dak masalah untuk susukan dua org budak
Kesan sampingan yg dapat dari amalkan ESP:
– susu banyak, cukup untuk dua org, si kecik bulat hanya dengan susu badan
– kulit semakin cerah, parut semakin pudar
– awet muda
– badan tak terlalu kembang sekarang dah kurus
– selera makan kurang

yg best masa bawak anak bongsu pi klinik org tegur anak first ke….
saya ckp tak la no 3….
dia tanya umur saya ckp dah 30thun…d
ia ckp ingatkan baru kahwin, anak first sebab nampak mcm 20-an….
Suami pun perasan badan mcm dah ada curve dan anjal sikit sejak amal ESP….
sebelum ni selepas bersalin anak pertama badan berisi dan kembang sangat…
Alhamdullillah sejak amal ESP bersalin anak kedua dan ketiga badan tak naik mendadak….
Baru2 ni jumpa sepupu dia ckp tahniah dah berjaya kembalikan badan mcm zaman anak dara
TAK RUGI CUBA ESP".




TESTIMONI 4 - Berjaya Dalam Penyusuan Anak Ke-5 Dengan ESP Shaklee



"First time jatuhhh cintan betul dgn esp ni masa lepas bersalin anak kelima..
masa tu dah nak start keje dan susu badan makin drop..
nak taknak saya PAKSA jugak amik set bajet penyusuan..
esp n alfalfa..sgttt terujaa…
lepas minum esp dan buat stok haritu susu makin pekat..
dan cepat bengkak susu..
kesan terasa masa tu jugak! 
Alhamdulillah..dan badan rasa lebihh berTENAGA..
walaupun lepas nyusu anak badan xmudah menggigil lagi..hihhi..
biasanya lepas nyusu anak cepat lapar dan lambat makan akan menggigil ler seluruh badan..huahuaa…
Kesan EKSTRA lagi dah minum bertin2 esp ni kulit makin glowing..
xpayah nak tonyoh pape kat muka pun xpe..
muka dah macam pakai bedak..hihhi..
kulit memang xberminyak..
dah jatuh cinta bercinta lagii..
dulu kulit muka rasa tebal je kalau xpakai pencuci muka atau pun cream muka pape..
skrg no more!! 
Tengah hari ke malam ke..kulit muka tetap xberminyak..
jadi xpayah pakai bedak compact ye..awesome! Esp very special".




TESTIMONI 5 - Dengan ESP Shaklee Membantu Berjaya Dalam Penyusuan Ibu Sepenuhnya



"Pengalaman pertama saya ambil #ESP untuk tambahkan susu badan saya… 
walaupun masa tu anak ke 3 tapi 1st time saya fully breastfeed baby saya…. 
dalam masa yang sama saya juga nak kurus… 
saya ambil esp+lecihin+alfalfa… M
asha Allah susu saya melimpah ruah. Syukur tak terkata.. 
Tak ada masalah nak buat stok susu.. 
dalam tempoh 8 bulan setelah ambil esp dan set kurus… 
badan saya turun dari 65 ke 58kg tanpa saya sedar… 
banyak rakan-rakan menegur saya, kulit pun nampak semakin cerah, dan paling ketara dan saya paling suka ialah kulit si puteri saya semakin putih, cerah, gebu. S
Syukur padaMu Ya Allah kerana ketemukan saya dengan #ESP"




TESTIMONI 6 - ESP Shaklee Membantu Susu Badan Penuh



"Bercinta dgn EsP mmg bagai dpt hadiah besar..
hihi sbb nape ‘hadiah besar’ sbb susu bdn alhamdullillah penuh..m
masa mula2 kenal ngn ESP dlm pntng Qaid bby fisrt..
production hmpir drop dan nk ngis je time tu…
google apa yg blh bntu dlm production milk xde yg yakin sbb sume mcm jamu/pil asi dan yg was2 je..
tnya sume mmber..
alhamdullillah roomate masa bljr gtau psl shklee trus roger SID shaklee Fazira Aziz..
trus rasa yakin sbb shklee mmg dh lama kat malaysia..
mula2 cnsume mcm xlalu..
pastu gigih gak demi Qaid sbb mmg niat nk fully bf..
everyday cmpo ngn anmum/nestum/vico dan pling best blend ngn strawbery..
mmg ohsem..
pastu sdr2 bkn je production milk yg tip top tp kulit,tumit kaki n also kulit bby pun mulus..
siap ada yg tegur…
hihi ni sume penangan ESP lorr.. 
Mula saat itu ESP dan diriku xdpt dipisahkn hihi..
bagai irama dn lagu chewah..
smpaila skrg dlm pntng bby num2..
dh tau apa yg wajib utk production milk.. ESP!!! 
Sbb ESP gakla sy trus join as SID SHAKLEE:-)"




TESTIMONI 7 - ESP Membantu Susu Badan Kembali Meriah



"Sambung tadi…..
Dan 1 lagi…yang bestnyer,,.
ibu bekerja mcm saya ni, kdg2 x dan nak pam susu 3 jam sekali…
kdg2 susu jadi sikit sbb 5 jam bru pam tapi lepas minum esp…
waaa,,,,susu meriah balik…
so, adenyer esp x yah risau susu kurang ke…
susu xde ke..,
susu kembali normal lbih meriah, pekat likat, pastu kulit lembut, betis da x bersisik….
sblum ni suami cakap saya kurang makan sayur…
so, dgn esp ni x makan sayur pn blh kulit cantik…..
ckup protin, protin terbaekk punyerr yg pernah kami jumpa…
anak fully breastfeed sampai skg da msuk 9 bulan…
Alhamdulillah Aamiin…sihat walafiat ♡♡ likeloveesp". 




TESTIMONI 8 - ESP Shaklee Membantu Susu Ibu Pekat Dan Meriah



"My ESP baby bambam ^-^
Mula amal minum esp sebelum preggy..masa preggy..masa pantang sampailah sekarang.

Paling ketara bila dah minum
badan lebih bertenaga
kulit baby gebu dan cerah
rambut dah kurang gugur
susu badan pun pekat dan meriah
kulit muka sendiri pun dah tak kusam

Pokok pangkal kena cuba…konsisten amal minum setiap hari..pasti hari2 ceria dengan ESP..

ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP ESP
kau bikin hatiku tak keruan bila tiada disisi…^-^-".




TESTIMONI 9 - ESP Shaklee Membantu Susu Badan Pekat Dan Banyak




"Mula2 dgr esp ni..
google la nak tau benda apa..
setahun google xabih2..dok berdalih2 nak beli ke x..
tny merata..
akhirnya pada tahun 2012 hujung tahun baru tergerak hati nak order n try. 
Klu xsalah time tu promo esp ni. 
sebab UTAMA nak beli sbb waktu tu menyusu anak dan letih sgt anak selalu bgn malam nak susu.. 
Susu badan pulak cair ja xnmpk mcm susu pun. 
Agaknya anak xkenyang la kot. 
Sampai ja esp ni xdan dan trs bancuh..
konsisten la amik 3 kali sehari.. 
Dan….alhamdulillah nmpk perubahan ketara..susu makin PEKAT DAN BANYAK. ini yg paling ketara..
lps tu apa lagi mmg setia la abih satu famili sepupu adik2 sy syorkan amik esp ni..
bukan utk menyusu ja..
utk.naikkan berat yg xsempat nak makan..
alhamdulillah..setiap kali ada sepupu atau adik bersalin n menyusu… 
Esp ni la yg sy syorkan..siap bg try lagi..
benda baik kena la share kan… 
Alhamdulillah mmg ESP TERBAIK LA SETAKAT NI…".



Nak cuba ESP? Boleh terus whatsapp Uni seperti detail di bawah :)


Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee ataupun ingin mendaftar sebagai ahli
untuk lebih penjimatan? Jangan malu jangan segan boleh terus hubungi Uni :)

|| Siti Munirah ||
Whatsapp : +60187669798
COD Johor di :
Bandar Seri Alam, Taman Rinting, Pasir Gudang & area berdekatan
POS : Seluruh Malaysia setiap hari

***********************************************************************

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Daftar Ahli Shaklee Dengan Saya dan Mula Jana Pendapatan Dari Rumah Hari Ini :)




Like Page Superb Vitamin For Life :)